Udgivet i Artikler til Børn og Forældre

6 gode tips til at indrette det hyggeligste børneværelse

Af Højseng.dk

Står du og skal indrette et hyggeligt børneværelse til din lille guldklump? Og savner du inspiration og gode tips til, hvordan man både får flettet de praktiske løsninger sammen med de hyggelige og personlige ting, så læs med her. Et børneværelse skal være et sted, som både byder op til mange timers leg og underholdning, men det skal samtidig også være et rum, hvor barnet kan finde ro og hvile efter en lang og sjov dag. 

1. Hyggebelysning

Belysning er et vigtigt element på et børneværelse, både når der skal leges med legobyggeri, dukkehuse og togbaner. Der skal være et godt loftlys, som lyser værelset op på en behagelig måde, så der bliver budt op til leg og fordybelse på gulvet. Hos andlight.dk kan du blandt andet finde et bredt udvalg af sjove, søde og unikke loftslamper, som er med til at skabe den helt rette belysning på børneværelset.

Når dagen går på hæld og godnathistorierne skal findes frem, så er en lille afdæmpet natlampe et nødvendigt interiør, for at barnet kan falde til ro og langsomt bevæge sig ind i drømmeverdenen. Hos andlight.dk kan du finde en lampe med dit barns yndlingsdyr eller -figur, som på smukkeste vis lyser det lille børneværelse op.

2. Funktionelle møbler med høj komfort

På børneværelset er det en god idé at sætte børnemøbler ind, som barnet kan bruge til både leg og læring. Her kan du med fordel finde et børnebord samt tilhørende børnestol, hvor barnet kan sidde og udfolde sine kreative evner. Det kan også fungere som en arbejdsstation, når der efter en lang skoledag skal laves lektier og hjemmeopgaver. Her kan barnet koncentrere sig, udvikle sig og tilmed få en lille pause fra dagens mange aktiviteter.

Hos andlight.dk finder du et stort udvalg af forskellige børnemøbler i flot design og med høj komfort. Gode børnemøbler skal være af høj kvalitet, da de ofte bliver udsat for lidt af hvert, når legen til tider kan blive lidt vild. Så tænk gerne over materialevalget, hvis du har en lille vildbasse derhjemme, der elsker at være fysisk aktiv. 

3. Personligt og unikt design

Et hyggeligt børneværelse rummer barnets personlige stil og præferencer. Så når indretningen og farvevalgene skal bestemmes, er det en god idé at tænke i barnets interesser. Måske har du et barn, der er meget optaget af dyr, eller måske er det universet, planeter og rumraketter, der er det store hit. Her kan du med fordel implementere nogle af disse elementer i for eksempel lamper, plakater, sengetøj og gulvtæpper. På den måde vil dit barn i høj grad føle, at hans eller hendes værelse er personligt og et sted, der er rart at være.

Med alderen kan man skifte børne temaerne ud med nogle mere enkle og simple valg, så værelset fremstår alderssvarende til barnet. En anden måde at skabe hygge på børneværelset, er ved at tænke i bløde elementer og materialer. Gardiner, tæpper, puder, bamser, mm. er med til at give fornemmelsen af noget rart og hyggeligt for barnet. De bløde elementer er tilmed lydabsorberende, hvilket mange børnefamilier sætter pris på, hvis der er mange børn i hjemmet, som til tider kan have høje stemmer under leg. 

4. God opbevaring skaber orden og struktur

Et børneværelse, der flyder og roder med biler, legoklodser, barbiedukker og blyanter på gulvet, kan for mange være uoverskueligt og hæmme den gode leg og udfoldelse på børneværelset. Derfor er det smart at lave et godt system, hvor barnet har opbevaringskasser med inddelt legetøj, som barnet selv kan hive frem, når det skal bruges. Det er tilmed nemmere at lære barnet at rydde op, når der er faste pladser og en god organisering af legetøjet.

Sørg blot for at barnet selv kan nå alle hylder, kasser og kommoder i værelset, så det selv kan komme til alt legetøjet. Så er der tilmed plads til at invitere vennerne med hjem og sætte gang i fantasien og legen på værelset. Det er ikke blot pænere, men det er også med til at give ro i hovedet, når der er ryddeligt på børneværelset.

5. Plads til sjov, leg og læring – f.eks. med en højseng

Når et børneværelse skal indrettes, kan man med fordel opdele værelset i nogle små stationer. Det kan for eksempel være et lille læsehjørne med madras, puder og tæpper, hvor barnet kan få ro til at ligge og kigge i bøger eller få læst en god historie af mor eller far. En anden god station, kan være et lille ‘børnekontor’, hvor barnet har sin egen stol og bord. Her kan barnet sidde og tegne, lave perler eller måske nogle små fine julegaver til familien.

Et andet vigtigt element på børneværelset, er sengen. Her skal barnet finde tryghed og ro efter en god og lang dag. Der findes mange forskellige slags børnesenge, alt efter om dit barn er til den populære husseng, hvor man kan hænge en flot sengehimmel op, pynte med lyskæder og gøre sengen til en lille hule. Man kan også få en højseng med en rutsjebane samt en hule nedenunder. Så kan barnet om dagen bruge sengen til sjov, leg og motorisk udfoldelse og om natten lade batterierne op i en skøn lide rede, som emmer af ro og hygge.

6. Lad barnet få indflydelse

Børn er som regel ikke særligt gamle, før de er bevidste om, hvad de kan lide og ikke kan lide. Så tøv ikke med at spørge dit barn til råds om, hvad han eller hun ønsker sig på sit værelse af fine og hyggelige ting. Mange af disse ting er også gode fødselsdags- og julegaveidéer, som barnet kan få fra bedsteforældre, onkler eller tanter. 

For at skabe et hyggeligt børneværelse bør der også af og til ryddes ud i de gamle legesager. Her kan du tage barnet med på råd og få lidt hyggelig kvalitetstid, når der skal ryddes ud i de gamle sager, for at få plads til nye ting. Det kan være at barnet gerne vil give det videre til andre børn i familien, til genbrug eller som noget der skal gemmes i kælderen.

Et hyggeligt børneværelse skal gerne være up to date og dermed alderssvarende i forhold til design og udvalget af legetøj. Så er det bare med at slippe fantasien løs og lad eventyret og magien sprede sig på det lille hyggelige børneværelse.

Find det du mangler på højseng.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 586 produkter fra mere end 37 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.232 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-19 08:45:23.

6
Produkttyper
586
Produkter
29
Brands
37
Forhandlere
1.232
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.