Udgivet i Artikler til Børn og Forældre

Køb af junior tyngdedyne - 7 ting du skal overveje inden du køber

Af Højseng.dk

Der kan være mange grunde til, at man har brug for at købe en junior tyngedyne til sit barn, men hvad er det lige, man skal være opmærksom på, når man skal købe? Der kan nemlig være flere ting, som det er fornuftigt at tage stilling til, før du køber junior tyngedyne til dit barn.

Det kan du læse meget mere om i denne artikel. Så kan du også være langt sikre på, at du kommer til at vælge den rette junior tyngedyne i første forsøg.

Hvor skal du købe den?

Det kan altid være rart som det første at vide, hvor du skal købe din junior tyngedyne. Der er groft sagt to måder, du kan vælge at købe den på. Du kan gå ned i en fysisk butik og handle der, eller du kan vælge at gøre det over nettet. Der kan være fordele og ulemper ved at vælge begge dele. Fordelen ved at handle i en fysisk butik er naturligvis, at du kan se produktet i virkeligheden.

Men nu er det jo ikke fordi, man køber en junior tyngedyne til pynt. Det er trods alt noget, der har en meget praktisk funktion. Fordelen ved at handle over netter er til gengæld, at man ikke skal bruge tid på at tage ned for at handle. Du kan også bestille med omdeling, så din junior tyngedyne bliver leveret direkte til døren.

Så bliver det altså ikke meget nemmere. Derudover kan det også være langt nemmere at finde gode tilbud på junior tyngdedyne over nettet, så det kan være endnu en grund til, at man vælger at handle på denne måde. 

Skal det være i et eller flere dele?

Du kan få flere forskellige slags junior tyngedyne og en af de ting, du skal tage stilling til, er, om junior tyngedynen skal være i et eller flere lag.

De fleste laves i et stykke, men der er også nogle i flere lag, hvor man kan tage det yderste af for at vaske det. Det kan være forskelligt, hvad man foretrækker.

Hvor meget skal den veje?

Når man køber en junior tyngedyne, så er der noget, der er vigtigere end alt andet: at man sørger for at få den rette vægt. 

Junior tyngedyner fås i forskellige tyngder, og det anbefales, at man vælger en junior tyngedyne, der svarer til 10% af ens kropsvægt. Hvis man ikke vælger i den rette vægt, så er det ikke sikkert, at junior tyngedynen får den effekt, som man ønsker. 

Man skal også huske at man gerne må beholde sin gamle dyne og have to dyner - sover barnet f.eks. i en Hoppekids Højseng bliver det meget tungt at skulle bære tyngdedynen ned til weekendmorgenputning på sofaen.

Hvilket materiale skal være inde i junior tyngedynen?

Det er også vigtigt, at man tager stilling til, hvilket materiale man ønsker, der skal være inde i junior tyngedynen. Her er der nemlig også forskellige varianter, man kan vælge mellem.

Der er nogle, der foretrækker, at en junior tyngedyne føles mere som en almindelig dyne, og er det ønsket, så kan det være en idé at vælge en junior tyngedyne, der ikke bare har kugler af perler eller plastik, men som også har bomuld eller fiber. Ønsker man derimod en mere intens følelse, så kan man vælge uden dette.

Skal det være en junior tyngedyne, hvor der kan påsættes ekstra sektioner?

Et barn vokser hurtigt, og det er der ingen, der ved bedre end forældre. Derfor kan du med fordel overveje, om det kunne være en idé at vælge en junior tyngedyne, hvor det er muligt senere hen at påsætte flere sektioner. Så skal du nemlig ikke til at købe en ny junior tyngedyne, når dit barn er vokset fra det tidligere. 

Skal det hjælpe mod stress?

En junior tyngedyne kan hjælpe mod flere forskellige udfordringer, men det er sjældent, at nogle køber en helt uden en grund. Måske du har et barn, der lider af stress, og du derfor har fået anbefalet, at en junior tyngedyne kan hjælpe? Det kan også meget vel være tilfældet. Når man har stress eller angst, så kan følelsen af en junior tyngedyne nemlig være med til at give en mere "fodfæste".

Når man bruger en kugledyne, så stimuleres kroppen sanseceller, hvilket giver en større kropsbevidsthed, som er med til at give ro. Har du et barn med stress, så kan det dog være vigtigt, at der også er andre midler, der tages i brug, da det er en meget alvorlige lidelse, der kan have store konsekvenser.

Skal det hjælpe mod ADHD?

Junior tyngedyne er som sagt med til at give en større kropsbevidsthed, og det er netop en udfordring, som mange børn med ADHD har. Derfor oplever flere forældre en gavnlig effekt af junior tyngedyne til børn med ADHD.

Det kan også være skønt, når man kan finde nogle midler, der er mere naturlige, end de mange andre alternativer, der også kan blive foreslået. 

Hvad kan en junior tyngedyne ellers hjælpe med?

En junior tyngedyne er generelt en fantastisk opfindelse, og der er allerede mange forældre, der er glade for deres køb. En junior tyngedyne kan f.eks. også hjælpe, hvis man har problemer med at falde til ro og falde i søvn. Du kan også selv overveje, om du skal have en kugledyne til dig selv, hvis du oplever problemer med at falde til ro om aftenen.

En kugledyne kan være med til at give en enorm følelse af tryghed både til børn og voksne, og mange oplever, at de falder langt hurtigere i søvn, når de har mere vægt på kroppen. Dynen anbefales af mange videnskabelige folk, og der er endda dem, der bruger det som et alternativ til sovemedicin. En kugledyne kan altså være noget af et vidunderprodukt. 

Find det du mangler på højseng.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 586 produkter fra mere end 37 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.232 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-19 08:45:23.

6
Produkttyper
586
Produkter
29
Brands
37
Forhandlere
1.232
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.